Sobe premontate sau mobile, din cahle de teracota. Sobe transportabile, pentru incalzit sau gatit

Sobe premontate sau mobile, din cahle de teracota. Informatii utile

Prezentare sobe de teracota portabile si domeniu de utilizare

Teracotele premontate sau portabile din cahle de teracota, functionand cu combustibil solid, sunt destinate uzului casnic, servind la incalzirea incaperilor. Prin constructie sunt aspectuoase si au proprietati de incalzire foarte bune.

Stutul de evacuare a gazelor arse poate fi plasat in spate sau in partea superioara a sobei si e conecteaza la un cos de zidarie. Sobele functioneaza pe principiul arderii in adancime, iar evacuarea gazelor de ardere este indirecta.

Caldura gazelor este preluata de masa ceramica a sobei si se transmite prin radiatie in incapere. Cantitatea caldurii cedata incaperii se poate modifica prin alimentarea cu o cantitate mai mare sau mai mica de combustibil.

Conditii de instalare pentru o soba de teracota portabila

Soba se pozitioneaza astfel incat orice obiect din incapere sa se afle la o distanta de minim 40 cm fata de peretii ei.

Racordarea sobei premontate se face numai la cos de zidarie, prin intermediul unui burlan de diametrul stutului de racordare, respectiv 120 mm. Lungimea de lagatura va fi de maxim 2 m, cu maxim 2 coturi.

Imbinarea burlanelor trebuie astfel facuta, incat ele sa intre succesiv unul in celalalt, in sensul evacuarii gazelor de ardere.

Punerea in functiune a sobelor de teracota mobile

Inainte de prima punere in functiune a sobei este necesar sa se verifice tirajul cosului. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unei lumanari aprinse in fata usii deschise a focarului. Daca flacara este atrasa puternic spre interiorul sobei, inseamna ca tirajul este bun si soba se poate utiliza. Daca tirajul este slab sau inexistent, focul NU se va aprinde si trebuie luate masuri pentru remedierea situatiei: degajarea cosului, curatirea cosului si a canalelor de evacuare a gazelor de ardere.

La prima punere in functiune, soba se alimenteaza cu jumatate din incarcatura normala, timp de 8 ore, pentru a se evita deteriorarea captuselii interioare, printr-o uscare prea rapida.

Intretinerea sobelor de teracota mobile

Pentru a se asigura o ardere completa si in bune conditii, precum si pentru pastrarea curateniei, trebuie respectate cateva indicatii. La inceputul fiecarei perioade de incalzire si dupa fiecare reparatie, se va verifica tirajul cosului. Cosul se va curata la inceputul fiecarei perioade de incalzire.

Curatarea zilnica a focarului de cenusa si a cenusarului este necesara pentru asigurarea unui tiraj normal.

Partile exterioare ale sobei se pot curata periodic cu o carpa moale.

In cazul in care se racordeaza mai multe aparate de incalzit la acelasi cos, se va avea in vedere ca distanta dintre racorduri sa fie de minim 0,5 m.

Este strict interzisa folosirea sobei fara racordarea la cos, precum si obturarea circuitului de evacuare a gazelor de ardere.

Transportul sobelor de teracota premontate mobile

Manipularea si transportarea se va face cu atentie, aparatele fiind executate din materiale diferite, respectiv metal si cahle de teracota. Ridicarea si manipularea se face cu utilaje si dispozitive speciale sau manual, cu carlige, franghii sau curele.

Garantia sobelor de teracota premontata mobile

Sobele premontate se livreaza impreuna cu certificalul de garantie acordat de producator, precum si cu instructiuni de folosire. Nu se acorda garantie in caz de manipulare gresita (scapare sau rasturnare) precum si in cazul in care nu se respecta instructiunile cu privire la conditiile de instalare, punere in functiune, intretinere, prezente in certificatul de garantie.

Nu expediem marfa prin curier!

Pentru informații, prețuri și disponibilitatea pe stoc a produselor, sunați la ☎ 0357.41.41.45

Luni-Vineri: 08.00 - 17.00
Sâmbata, Duminica: Închis